Mesefesztivál kicsiknek és nagyoknak Fiumében

55

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete negyedik alkalommal szervezett mesefesztivált, melynek keretében A só című magyar népmese bemutatására került sor.

A fiumei (rijekai) székhelyű HMDK-alapszervezet tevékenységének fontos része a magyar kultúrának a többségi nemzet felé való közvetítése. Több olyan programjuk is van, amelyekkel ezt a célt próbálják elérni. Ezek egyike a horvátra fordított népmesegyűjteménnyel kezdődött, majd azóta több kiadvány is napvilágot látott.

Az idei mesefesztivál keretében A só című magyar népmese bemutatására került sor, amelyből részletet olvastak fel, az előadást meseillusztráció vetítésével tették színesebbé.

Šibalin Klepac Zdenka, az egyesület elnök asszonya lapunknak nyilatkozva elmondta, kiadványuk magyar és horvát nyelven is tartalmazza a népmesét, amelyet egyesületük egyik tagja fordított le, elérhetővé téve a történetet a többségi nemzet tagjai számára is. 

A programon résztvevők kaptak ajándékba a kiadványból, emellett MESEFESZTIVÁL felirattal ellátott pólóval, vászontáskával, könyvjelzővel, blokkfüzettel és tollal is gazdagodtak.