Mennyibe fognak kerülni idén az ünnepek?

711
kk-fel

A hónap, illetve az esztendő végén két ünnep is van, és mindkettő komolyan veszélyezteti  pénztárcánk vastagságát. A karácsony ugyan az az ünnep, amelyre egész évben a legjobban várunk, de egy kis üröm is vegyül örömünkbe, hiszen tudjuk, hogy nem lehet megúszni költségek nélkül: ünnepi menü, ajándékok, díszlet stb. Rá egy hétre pedig átlépjük a 2012-es esztendő  küszöbét  – ez, ha nem otthon mulatunk, úgyszintén drága mulatság. Heti körkérdésünkben arra kerestük a választ, hogy ki milyen módon vészeli át az év végi ünnepeket, és ha spórol, milyen módon teszi ezt.

 

kk-klaudiaMadajček Klaudia (Dályhegy):

– Nálunk három kislány van, így mindenből triplán kell vásárolni. Természetesen karácsonykor az édességre és a játékokra kell a legtöbbet költeni, de ezen nem fogunk takarékoskodni. A szilvesztert is otthon, a gyerekeink körében töltjük, így ez nem fog különösebb pénzbe kerülni. Annál szebb újévvárást nem is tudunk elképzelni, mint hogy a szeretteinkkel együtt legyünk.

 

kk-beaDornstauder Beáta (Várdaróc):

– Nálunk a december különösen zsúfolt és anyagi szempontból is megterhelő. Két kisgyermek van a családban, természetesen kapnak ajándékot Mikulásra és karácsonyra is, de inkább kisebb dolgokat veszünk. Az ünnepi menün nem szoktunk spórolni, minden évben megengedünk magunknak valami különlegességet. Ebben a hónapban kell az autót is regisztrálni, így valamiről le kell mondani. Ez általában a szilveszterezés, idén is otthon fogjuk bevárni az újévet.

 

kk-giberGiber Julianna (Eszék):

– Még nem tudjuk, hogy hol fogjuk várni az új esztendőt, ötletünk sincs, de nincs is nagy kedvünk holmi nagy ünnepléshez. A karácsonyt a családdal töltjük, a közös ünnepi ebédnek mindig megadjuk a módját, ezen nem szoktunk spórolni. Az ajándékok szerényebbek lesznek, mint az előző években, de mindenki kap valami apróságot, olyant, amiről  tudom, hogy szüksége van rá.

 

kk-idaPotalec Ida (Kopács):

– Az ünnepek minden évben kiadásokkal járnak, bár vannak dolgok, amiken lehet spórolni. Két gyermek van a családban, nekik „jár” az ajándék, a férjem pedig karácsony előtt élelmiszerre váltható utalványt fog kapni, ez elég nagy segítség. Szilveszterkor batyubálba szeretnénk menni, ez is az olcsóbb megoldások egyike.