Megtréfálta a szerencse a Magyarország, szeretlek! játékosait

A legutóbbi adásban a magyar költészeté volt a főszerep, és ismét az utolsó pillanatban fordított a végeredményen a szerencsekerék.

Petőfi Sándor, Arany János, Radnóti Miklós és József Attila művei, és versnek beillő dalszövegek is megjelentek a Magyarország, szeretlek! költészet napi adásában. De nemcsak a feladványokban kapott főszerepet a magyar líra, hanem a játékosok is több szálon kapcsolódtak hozzá.

A piros csapatban Vágó Bernadett vezényletével ezúttal a Jászai Mari-díjas színművész, a Család-barát műsorvezetője, Kautzky Armand, Jenes Kitti színésznő, valamint az Animal Cannibals Máté Péter-díjas rapduóból Qka MC, vagyis Koller László gyűjtötték a pontokat. A Miller Zoltán vezette zöld csapatot Bánki Beni költő, slammer, Csorba-Simon Eszter irodalomterapeuta, könyvtáros és Dósa Richárd, Ricsipí az Animal Cannibals másik tagja erősítették. 

Az adásból kiderült, hogyan fedezték fel a Nemzeti Színház egykori tehetségét, Márkus Emíliát, de a márciusi ifjak egyike, Vajda János költő regénybe illő élete is megelevenedhetett. Bár a zöldek és a pirosak felkészülten versenyeztek egymással, a játék végén ismét mindent felülírt a szerencsekerék. Hogy ezúttal kinek kedvezett Fortuna, kiderül a Magyarország, szeretlek! legutóbbi adásából, amely már elérhető a Médiaklikken.

Magyarország, szeretlek! – minden vasárnap 19:45-től a Dunán!

A korábbi adások 60 napig újranézhetők a Médiaklikken.