Megtartották Szarvason az első Kárpát-medencei Halászléfőző Magyar Bajnokságot

0
196
08-szarvas-2

Szarvas – Közel ötven csapat vett részt június 4-én az első Kárpát-medencei Halászléfőző Magyar Bajnokságon a szarvasi Kacsa-tó mellett, ahonnét a dályhegyi Bélik Mihály ezüstéremmel térhetett haza.

Az első Kárpát-medencei Halászléfőző Magyar Bajnokságra a szervezők olyan csapatokat hívtak meg, amelyeknek a tagjai a maguk tájegységében már bizonyítottak, dobogós helyezést értek el valamelyik halászléfőző bajnokságon.

A magyarországiak közül a felső-tiszai, szegedi, bajai, dunai, balatoni, körösi, Tisza-tavi tájegységek legjobb halászléfőzői vettek részt a versenyen, a határon túlról pedig Ausztriából, Szlovéniából, Szerbiából, Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából és Horvátországból érkeztek résztvevők, hogy elékészítsék saját receptjeik alapján a halászlevüket.

A rendezvény védnöke a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és Prohászka Béla, a Szövetség elnöke, aki az elkészült étkek zsűrizésében is részt vett. Az eseményen Babák Mihály, Szarvas polgármestere mondott köszöntőt, de tiszteletét tette dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is mint fővédnök. Farkas Zoltán, Békés megye elnöke pedig maga is részt vett a megmérettetésben, ő főzte a megye halászlevét, amelyet aranyéremmel honoráltak.

Tekintettel arra, hogy ebben az időpontban van a magyarság legnagyobb tragédiájának emléknapja, a résztvevők csatlakozhattak a szarvasi megemlékezéshez és Szarvas város Trianon Emlékparkjában elhelyezhették az emlékezés virágait, vagy egy marék magukkal hozott földet az elszakított területekről.

– Nagy megtiszteltetés és elismerés is, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen, az pedig külön öröm, hogy dobogós helyen végeztünk a sok nagyszerű szakácsmester között – nyilatkozta lapunknak a dályhegyi Bélik Mihály, akik már több ízben nyert területi versenyt, most egy nyolcfős csapattal vett részt a versenyen.

08-szarvas-cimlap