Megtartották a zágrábi magyar kisebbségi önkormányzat napját

0
31

Zágráb város Magyar Kisebbségi Önkormányzata évente több magyar rendezvényt is szervez, ezek egyike a múlt szombati magyar est is, amely egyben az egykori körtagok éves találkozója és a tanács napja is volt.

Zágráb város Magyar Kisebbségi Önkormányzata (Tanácsa) különböző rendezvényeket, programokat rendez, és társszervezőként is részt vesz a fővárosi magyar egyesületek munkájában. Tevékenységéről a havonta megjelenő Zágrábi Magyar Közlönyben, a kisebbségi önkormányzat lapjában tájékoztatják az ott élő magyarokat. Összejöveteleket tartanak a nemzeti ünnepek alkalmából is, valamint magyarországi tanulmányi kirándulásokat is szerveznek annak érdekében, hogy a magyar történelem  fontos helyszíneit is megismerhessék tagjaik.

Balázs Piri Zoltán, az önkormányzat vezetője az est kezdetén köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a május 5-ei szavazáson, és megköszönte azoknak a munkáját is, akik a zágrábi magyar közösségért dolgoznak. Kiemelte jó együttműködésüket a kétnyelvű óvodával és iskolával. Kijelentette, a mostani önkormányzat legnagyobb sikere, hogy kezdeményezésükre Jókai-szobrot állítottak Zágrábban.

Az est vendégeit a Kopácsi Alkalmi Zenekar szórakoztatta.