Megtartották a VI. Dályhegyi Virágfesztivált

221
09-dalyhegy-1

Dályhegy – A hétvégén hatodik alkalommal került sor a Dályhegyi Virágfesztiválra, amely ezúttal is temérdek látogatót vonzott. A kétnapos rendezvényen virágok ezrei, színes kultúrműsor, finom ételek és kézműves tárgyak között lehetett válogatni.

Május első hétvégéjén a virágkedvelők kiadják önmaguknak a parancsot: Irány Dályhegy! A hegyháti magyarok hat éve rendezték meg az első virágfesztivált, és akkor még nem is sejtették, hogy milyen nagyszabású eseménnyé növi ki magát.

Immár hatodik alkalommal borult virágba Dályhegy, és ezúttal még az időjárás is kedvezett, ragyogó napsütésben fürdőztek a virágok a nemrég tető alá került új kultúrotthon körül. A szervezéséről az Erdődi járás, a dályhegyi Helyi Választmány, a Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület, az Erdődi Járás Turisztikai Egyesülete és a járás Magyar Kisebbségi Önkormányzata gondoskodott.

 

Az Erdődi járás egyik jelképévé vált

A dályhegyi magyarok nagyon aktív közösséget alkotnak. Tiszteleik és őrzik hagyományainkat. Ifjúsági táncegyüttesük mellé most egy gyermektánccsoportot is alakítottak. Tamburazenekaruk repertoárja folyamatosan bővül.

– Nagyon büszkék vagyunk fiataljainkra, akik nemsokára birtokba vehetik majd új kultúrotthonunkat, amire már nagyon régóta várunk. Ezt a szép épületet majd folyamatosan meg kell majd tölteni programokkal. Örömmel tölt el bennünket, hogy hamarosan már téli programokat, többek között mulatságokat is szervezhetünk. Virágfesztiválunk idén bekerült Eszék-Baranya megye Borászati és Idegenforgalmi Napok elnevezésű rendezvényének a programjába, ami nagy elismerés számunkra – nyilatkozta lapunknak Hugyik Imre, a kultúregyesület elnöke.

 

Évről évre egyre többen járnak vissza

A fesztiválon sokaktól lehetett hallani, hogy az ültetetéssel a dályhegyi vásárt várták, hiszen minden évben itt szerzik be a nyári virágokat. A kínálat pedig igencsak bőséges volt, az egynyári virágoktól kezdve az évelőkön át a kisebb cserjékig minden kapható volt, de  zöldség- és gyümölcspalántákat is kínáltak az árusok. A helyi vadász- és halásztársaság helyben készült ételeit sátor alatt lehetett fogyasztani, de voltak házi sütemények, kézimunkák, dísztárgyak is. A nézelődőket szombaton és vasárnap is kultúrműsor várta helyi és vendégfellépőkkel. A vasárnap este zárult rendezvénynek idén is több ezer látogatója volt.

09-dalyhegy-3