Megtartották a halpaprikásfőző versenyt Várdarócon

0
202
11-halfz-3

Várdaróc – A várdaróci HMDK-alapszervezet április 2-án ötödik alkalommal rendezett halpaprikásfőző versenyt. Az idén 26 baranyai és szlavóniai szakács vett részt a megmérettetésen, az első helyezett a kopácsi Kristóf Rezső lett.

A gasztronómiai jellegű versenyek iránt mindig óriási az érdeklődés, így van ez Várdarócon is.

– Az ötödik alkalommal megrendezett versenyre a környék számos településéről érkeztek a versenyzők, hogy összemérjék főzőtudományukat. A bevételt ezúttal is jótékony célra fordítjuk, idén az óvodánál lévő játszóteret szeretnénk fölújítani – mondta el lapunknak Micheli Zsolt, a várdaróci HMDK-alapszervezet elnöke.

Délután hat óra körül felsorakoztatták a bográcsokat a kultúrház előtti téren, majd mindegyik alatt tüzet raktak. Voltak olyanok, akik évek óta megszokott helyüket foglalták el, és a szakácsok legtöbbje most is a jól bevált recept alapján készítette el a „versenyművet”.
– Én régóta főzők halpaprikást, gyakran felkérnek éttermek is erre a feladatra. Én azt tartom, hogy a jó étel lényege a minőségi hozzávaló – mondja Botos József várdaróci halfőző.

A Novački Dániel, Dornstauder Ferenc, Igl Szilveszter és Slavko Milas összetételű zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga, majd miután kiosztották a részvételért járó okleveleket, kihirdették a három legjobb halfőzőt is.
Az első helyezett ezúttal a kopácsi Kristóf Rezső lett, a második a laskói Mikić Damir, a harmadik helyezésért járó díjat pedig egy szlavóniai szakács vitte el.
A vacsorát táncmulatság követte, amelynek a hajnali órákban szakadt vége.