Megtartották a 15. Vukovári Magyar Estet

0
30

Szeptember 2-án tartotta meg a sorrendben 15. magyar estet a Vukovári Magyarok Egyesülete, ahol baranyai és szlavóniai magyar táncosok és énekkarok mutatkoztak be, de citeraszólót is hallhatott a közönség.

A Vukovári Magyarok Egyesülete számos összejövetelt szervez a székhelyükön, és hagyományosnak tekinthető rendezvényeik is vannak. Ezek közül a legismertebb a vukovári magyar bál, de jelentős esemény a vukovári magyarok körében a magyar kultúrest is, melyet idén 15. alkalommal rendeztek meg.

Az egyesület nagyon fontosnak tartja a kapcsolatok ápolását más közösségekkel is, így szinte mindegyik magyar egyesülettel jó viszonyt ápol. Ennek nyomán rendszeres fellépői egymás rendezvényeinek.

A műsor elején Jakumetović Rozália, a Vukovári Magyarok Egyesületének elnök asszonya köszöntötte a vendégeket, majd elmondta, hogy tevékenységük célja a magyar hagyományok ápolása, valamint hogy minél több más nemzetiségű embernek megmutassák, milyen gazdag is a magyar kultúra.

A magyar esten ezúttal az Alfalusi Ifjúsági Tánccsoport, a kiskőszegi Kisasszonyok és Legények táncegyüttes, a Sepsei Népdalkör, az Alfalusi Vegyes Kar, a házigazda egyesület Őszirózsa nevet viselő kórusa lépett fel, valamint Éllő Zoltán citeramuzsikával szórakoztatta a közönséget. A jó vacsorához a kopácsi KAZ zenekar jóvoltából szólt a nóta.

A rendezvényen jelen volt Ivan Penava, Vukovár polgármestere, valamint Josip Paloš önkormányzati osztályvezető is.

A program a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Vukovár Városi Magyar Kisebbségi Önkormányzat támogatásával valósult meg.