Megtartotta rendes évi közgyűlését a pedagógusfórum

121

Múlt héten került sor a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) rendes évi közgyűlésére Kopácson. A tanácskozáson az elmúlt időszak legfontosabb szakmai rendezvényeiről, a támogatásokról és a továbbképzésekről tárgyaltak.

Eseményekben és eredményekben gazdag év volt a tavalyi is – erről beszélt a pedagógusfórum elnöke, Csapó Nándor a Kopácson tartott közgyűlésen. A szakmai szervezet elnöke elmondta, hogy a pandémia két éve után, ahol rengeteg dolog az online térbe került át, tavaly már a programokat ismét személyes részvétellel tudták megtartani. Ezekből pedig volt bőven, minderről a tagok egy vetített képes beszámoló által is meggyőződhettek.

Pálinkás Krisztián és Csapó Nándor

A fórumnál minden évben úgy állítják össze a programjaikat, hogy az fedje a horvátországi magyar oktatásban résztvevő gyerekek, tanulók összességét, tehát el tudnak érni mindenkit az óvodásoktól kezdve egészen az egyetemista korosztályig.

– Minden programunkat, tevékenységünket magyar pedagógusaink és diákjaink érdekében végezzük támogatóink, a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának a segítségével – mondta a HMPF-elnök.

Pálinkás Krisztián, a HMPF irodavezetője a megvalósult támogatási programokat részletezte, majd szó volt az idei év terveiről is.

– Az év folyamán több alkalommal fogunk az óvodásoknak találkozót szervezni. Idei terveink között szerepel egy úszóiskola indítása itt, a tangazdaságban, élve a megépített medence nyújtotta lehetőséggel. A továbbiakban általános és középiskolásoknak szervezünk majd vetélkedőket, táborokat, az év második felében pedig egyetemistáinkkal a tavaly megkezdett Hazajáró programot szeretnénk folytatni. Emellett a pedagógusoknak is fogunk több alkalommal továbbképzést szervezni, valamint folytatnánk minden olyan támogatási programunkat, amelyeket az anyaország biztosít részünkre – gondolok itt a Szülőföldön magyarul támogatásra, az óvodaidíj-támogatásra, a tehetséggondozási támogatásra, illetve a beiskolázási csomag kiosztására – tudtuk meg a fórum irodavezetőjétől.

A közgyűlésen részt vett Jankovics Róbert parlamenti képviselő, a HMDK elnöke is.