Megoldódni látszik a laskói labdarúgó-egyesület helyiségproblémája

0
196
sport

Laskó – Nemrég írtunk arról, hogy rövid időn belül két szervezet is helyiség nélkül maradt Laskón, és hogy a laskói labdarúgó-egyesület klubhelyiségével is gondok vannak. Úgy látszik, Déra Nándornak, a laskói HMDK-alapszervezet elnökének a kezdeményezésére megoldódik a probléma.

Egy hónappal ezelőtt választották meg Déra Nándort a HMDK laskói szervezetének az élére, aki akkor többek között azt is célul tűzte ki az elnökség többi tagjával együtt, hogy megpróbálja megoldani a sportegyesület és a helyi fiatalok által is használt helyiséggel kapcsolatos problémát.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy megakadályozzuk településünk leépülését, és mint a sportegyesület egyik vezetője, azt sem szeretném, ha a focicsapat megszűnne, ezért már eldöntöttük, hogy a várdaróci példához hasonlóan a csapat összeállításánál mi is a laskói fiatalokat részesítenénk előnyben. A másik probléma az általános helyiséghiány: a fiatalok már csak a sportegyesület helyiségében jöhetnek össze alkalomadtán. De ez is veszélybe került, amikor a régi iskolaépületnek és a hozzá tartozó teleknek, amelyre az öltöző és a klubhelyiség is épült, új tulajdonosa lett. Egy hosszabb tárgyalás után sikerült a napokban a tulajdonossal megegyezésre jutni. Első lépésként egy ötéves bérleti lehetőségben állapodtunk meg. A csapat szűkebb vezetősége is megkönnyebbüléssel fogadta a szóban forgó lépést, amivel minden bizonnyal meg fog oldódni a 60 éves múlttal rendelkező klub jelenlegi kilátástalan helyzete, és így nem veszik kárba az a sok munka sem, amit az egyesület tagjai az elmúlt évek során az épületbe fektettek – nyilatkozta lapunknak Déra Nándor.