Megnyitották a kézműves tábort

145
P5277376

Kopács – Fotókiállítással és egy néprajzi előadással nyitották meg a szervezők az idei Kopácsi Kézműves Tábort múlt pénteken.

A kopácsi Arany János Kultúregyesület és a kozármislenyi (Magyarország) Kenderzsupp Hagyományőrző Egyesület közös szervezésében már évek óta nagy népszerűségnek örvendő kopácsi kézműves tábor idén sem marad el. Erről a leendő táborlakók a pénteki megnyitón győződhettek meg.

A kopácsi kultúrotthon emeletén pénteken délután gyűltek össze az érdeklődő gyerekek és szüleik, hogy megtekintsék az elmúlt 10 év során készült tábori fotókat, valamint jelentkezzenek a július 4-én kezdődő táborba. Az egybegyűltek nagy érdeklődéssel fedezték fel magukat a képeken, a legtöbben állandó résztvevői a nyári tábornak, amely eddig ötnapos volt, de az idén hétnaposra bővül. Tehát még több idő áll a gyerekek rendelkezésére, hogy izgalmas programokban vegyenek részt, barátkozzanak és játsszanak. A gyermektábor a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége és az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program anyagi támogatásának köszönhetően valósul meg.

 

Mesés Drávaszög

A fenti címmel tartott előadást dr. Lábadi Károly az egybegyűlteknek. A gyerekek érdeklődéssel figyelték a néprajzkutató beszámolóját a drávaszögi településekről, valamint azok egykori híres-neves lakosairól.

– A tábor témája határozta meg az előadást is, hiszen idén a kincskeresés lesz a fő motívum. Azokat a kincseket fogjuk feltérképezni, amelyeket a környezetünkben, a természetben is megtalálhatunk, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét arra, milyen nagyszerű helyen is élnek – hangzott el Troszt Vera, a Kenderzsupp Hagyományőrző Egyesület elnökének köszöntőjében.

Az előadás után a gyerekek jelentkeztek a táborba. A szervezők üdítővel és aprósüteményekkel kedveskedtek mindenkinek, aki ellátogatott a megnyitóra.

P5277414