Megkezdték a tetőszerkezet felújítását

279
09-kopacs-1

Kopács – A múlt hét elején kezdték meg a kopácsi kultúrotthon tetőszerkezetének felújítását, amelynek befejezésére még az idén sor fog kerülni.

A Bellyei járás idei költségvetésében szerepelt a kopácsi kultúrotthon tetőszerkezetének a felújítása is. A múlt héten kezdődött renoválás már nagyon esedékes volt, hiszen Kopács központi épülete egyre több rendezvénynek ad otthont.

Marad az épület stílusa

A kultúrotthon tetőszerkezetének a múlt hét elején kezdődött felújítását csak a kedvezőtlen időjárás lassíthatja. Egyelőre azonban minden terv szerint halad.

– Ahogy megígértük, a járás idei költségvetésébe bekerült az erre vonatkozó tétel. Reményeink szerint az év végére elkészülnek a felújítással. Az új cserepek nem modern, hanem régies stílusúak lesznek, az épület jellegével összhangban. A cserepek alá hőszigetelés is kerül, valamint új kéményekkel, villámhárítóval és csatornával szerelik fel a kultúrotthont. A munka tehát a tervek szerint halad, és a választóink is elégedettek lehetnek, hiszen megvalósítottuk ígéreteinket – mondta Cickai Csaba, a Bellyei járás elöljáró-helyettese.

A tetőfelújítás körülbelül 400 ezer kúnájába fog kerülni a járásnak. A kiemelt projektek mellett azonban a kisebb munkálatokat sem hanyagolják el, így a bekötőutak karbantartását sem. A jövő évben pedig folytatódni fognak az infrastrukturális fejlesztések a járásban.

09-kopacs2