Megkezdődhet a kultúrotthon felújítása Brekinskában

0
55

December 24-én Szigeti István, a Lipiki Magyarok Közösségének elnöke aláírta a brekinskai kultúrotthon felújításáról szóló szerződést a kivitelező cég képviselőivel. A munkálatok várhatóan már januárban megkezdődnek.

Tavaly nyáron döntött a horvát mezőgazdasági minisztérium a brekinskai kultúrotthon felújításáról. A helyi magyarság rendezvényeinek otthont adó épület rendkívül rossz állapotban van, ezért a felújítás már régóta esedékes. Az áldatlan állapotnak azonban hamarosan vége lesz, hiszen Lipik város vezetőségének a jelenlétében december 24-én aláírták a munkálatokról szóló szerződést, melynek értelmében a kivitelezőnek 10 hónap alatt kell végeznie a felújítással.

– Egy régi álmunk válik végre valóra – mondta Szigeti István, a Lipiki Magyarok Közösségének elnöke a szerződés aláírását követően. – Lipik városa nélkül a pályázat nem születhetett volna meg, és csak megköszönni tudom a mezőgazdasági minisztériumnak, hogy fontosnak tartotta kis magyar közösségünk érdekében az épület korszerűsítését. Köszönjük parlamenti képviselőnknek, Jankovics Róbertnek, aki felkarolt és mindenben támogat bennünket. Ennek a projektnek a sikerében is oroszlánrésze volt. Nagyon örülünk, hogy egy olyan szervezethez tartozunk, mint a HMDK, amelynek minden magyar, minden magyar közösség egyformán fontos – fejtette ki Szigeti István.