Megalakult a Vukovár városi magyar kisebbségi önkormányzat

225
07-vukovar-alakulo-3

Vukovár – Szeptember 2-án megtartotta alakuló ülését a Vukovár városi magyar kisebbségi önkormányzat. A tizenöt tagú testület élére Jakumetović Rozáliát, alelnöknek pedig Varnyú Józsefet választották meg.

A Vukovár városi magyar kisebbségi önkormányzati választásokon fölényes HMDK-győzelem született, így mind a 15 képviselő a HMDK listájáról került be.

– Az ezt megelőző választások alkalmával nem tapasztalt magas részvételi arány mellett sikerült nyernünk – mondta Jakumetović Rozália.

Múlt pénteken sor került a kisebbségi önkormányzat alakuló ülésére. A vukovári magyarok elnöknek Jakumetović Rozáliát, alelnöknek Varnyú Józsefet választották.

– Elsősorban köszönet minden vukovári magyarnak, aki elment szavazni, különösen azoknak, akik a HMDK-listára voksoltak. Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt három évben, amit a választók is értékeltek. Eddig sajnos egyetlen képviselőnk sem volt, most pedig mind a 15 a mi listánkról került be! Hogy testületünk elkezdhesse a munkát, remélhetőleg minél előbb sor kerül az előző képviselettel az átadás-átvételre. Mielőtt megkezdjük munkánkat, szeretnénk elemezni, mit is csinált, mire is költötte a városi magyar kisebbségi önkormányzat a nyolc év alatt azt a tetemes összeget, amit a várostól kapott, ugyanis a vukovári magyarok nem igazán látták tevékenységük eredményét – nyilatkozta lapunknak Jakumetović Rozália, a Vukovár városi magyar kisebbségi önkormányzat elnöke, a HMDK országos szervezetének elnökségi tagja.

07-vukovar-alakulo-2