Megalakult a SZÍNTÉR

0
61

Lakiteleken tartotta meg a múlt héten alakuló ülését a SZÍNTÉR – a Kárpát-medencei Magyar Amatőr Színjátszók Társasága. A horvátországi régiót a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége nevében Prosszer Horvatin Szanella titkár és Micheli Tünde programkoordinátor képviselte.

A SZÍNTÉR – Kárpát-medencei Magyar Amatőr Színjátszók Társasága célja, hogy elősegítse a Kárpát-medencei amatőr színjátszókat összefogó és működésüket meghatározó intézmények és kulcsemberek együttműködését, ezáltal lehetőséget nyújtva a saját tapasztalatok átadására, aminek köszönhetően egymástól tanulva minden régió hatékonyabban lendítheti előre a saját területén tevékenykedő színjátszó csoportok munkáját és színvonalát. A SZÍNTÉR tagjai az erdélyi, a kárpátaljai, a magyarországi, a muravidéki, a felvidéki, a horvátországi és a vajdasági kulturális intézmények képviselői és szervezői.

A horvátországi régiót a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége nevében Prosszer Horvatin Szanella titkár és Micheli Tünde programkoordinátor képviselte.

Az alakuló ülésen a résztvevők megvitatták és elfogadták a SZÍNTÉR – Kárpát-medencei Magyar Amatőr Színjátszók Társasága létrehozásáról és működéséről szóló szabályzatot, valamint megállapodtak abban, hogy a SZÍNTÉR titkári és adminisztrációs feladatait Varga Tamás, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet kulturális referense látja el, és állandó kapcsolatot tart fenn a régiók képviselői között.