Megalakult a Karancsi Magyarok Egyesülete

184

Hétfőn tartotta alakuló ülését a Karancsi Magyarok Egyesülete. Az egyesület a HMDK tagszervezeteként fog működni. A szervezet elnöke Zsilinszki Ildikó, alelnöke Szabó Julianna lett.

Az ülés résztvevői, a karancsi magyarok és vendégek egyhangúlag méltatták a kezdeményezést. Az alakuló ülésen jelen volt parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert, a HMDK elnöke is.

– Kikristályosodott, hogy igenis szükségük van a karancsiaknak egy egyesületre, s úgy gondolom, ez mindannyiunk számára örvendetes dolog, mert fontosnak érezzük, hogy ápoljuk saját hagyományainkat és nyomot hagyjunk magunk után – mondta Zsilinszki Ildikó, az egyesület elnök asszonya, hozzátéve, sok tervük van, melyekkel hatni kívánnak nemcsak falujukra, hanem a szélesebb közösségre is a kapcsolatteremtésekkel, illetve programjaik révén.

Jankovics: „Az egyesület a HMDK tagszervezeteként fog működni”

Jankovics Róbert pozitív dolognak tartja a szervezet létrejöttét, egy ilyenre már régóta szükség lett volna a karancsi magyarok körében.

– Komoly mérföldkő a karancsi magyar egyesület megalakulása, amely a HMDK tagszervezeteként fog működni. Ez újabb jele annak, hogy szervezetünknek komoly támogatottsága van Karancson. Örülünk az önszerveződésnek, segíteni fogunk mindenben az új egyesületnek – nyilatkozta lapunknak Jankovics Róbert, a HMDK elnöke.