Még több támogatás a kisebbségi szervezeteknek, a kritériumok továbbra is szigorúak

0
81

A zágrábi Kisebbségi Tanács a nemzeti kisebbségi szervezetek képviselői számára szervezett tanfolyamot november 29-én Zágrábban, ahol elsősorban a jövő évi támogatások kritériumairól és az idei pályázati pénzek elszámolásáról volt szó.

A zágrábi (országos) Kisebbségi Tanács évente meghirdetett nyilvános pályázatára kisebbségi civil szervezetek és intézmények jelentkezhetnek programjaikkal, a támogatásokat az állami költségvetésből biztosítják.

A jövő évi költségvetésben több mint 44,7 millió kúna áll rendelkezésre erre a célra. Ezt Aleksandar Tolnauer, a Kisebbségi Tanács elnöke mondta nyitóbeszédében a múlt héten tartott szemináriumom, ahol egyebek mellett a horvátországi nemzeti kisebbségek helyzetét is elemezte. Majd a pályázati kritériumokról, a támogatások felhasználásával és elszámolásával kapcsolatos tudnivalókról esett szó.

Elhangzott az is, hogy a 2020-as támogatásokra november 27-től lehet pályázni, a pályázatok benyújtásának határideje pedig de-cember 27-e. A tavalyi évhez hasonlóan idén is elektronikus formában kell pályázni, erről most is bővebb ismertetőt tartottak.

A szemináriumon részt vett a Horvát Szábor kisebbségi frakciójának elnöke, Vladimir Bilek is. A HMDK-t Prosszer Horvatin Szanella és Déra Kornélia képviselték.

Prosszer Horvatin Szanella, Aleksandar Tolnauer és Déra Kornélia