Második alkalommal tartottak vadásztalálkozót Várdarócon

0
52

Trófeakiállítás, bográcsgulyásfőző-verseny, ünnepélyes díjátadás várta mindazokat, akik szombaton ellátogattak a várdaróci vadásztalálkozóra. A környék vadászait és a vadászat iránt érdeklődőket a falu kultúrotthonának az udvarában várták.

A Bellyei járásban a vadászatnak nagy hagyománya van, minden nagyobb településen működik vadásztársaság, amelyek aktív szereplői a közösségi életnek. Nincs ez másképpen Várdarócon sem, ahol nemrég több fiatal is csatlakozott a szervezethez.

A Vadkan Vadásztársaság szervezésében a hétvégén került sor a második vadásztalálkozóra. A helyi és környékbeli vadásztársaságokat és a vadászat iránt érdeklődőket vonzotta a rendezvény, ahol délelőtt egy trófeakiállítással kezdődött a program. A kultúrotthonban kiállított (főként) szarvasagancsok a vadászok eredményeit bizonyították, de az egzotikus, afrikai állatok trófeáit is közelről tekinthették meg az odalátogatók.

Az udvaron a vadásztársaság tagjai vadspecialitásokat készítettek, majd később egy bográcsgulyásfőző-versenyen mérték össze szakácstudományukat a benevezett csapatok.

Az ünnepélyes megnyitó keretében az Eszék-Baranya Megyei Vadászszövetség érmeket osztott ki a 2021-2022-es szezon kapitális trófeáiért, amelyeket a Bellyei járás területén ejtettek el.

A programra vadászkürtösök és solymászok is ellátogattak, az este pedig élőzenés mulatsággal ért véget. A rendezvényen tiszteletét tette Jankovics Róbert, a HMDK elnöke is.