Margit-termet avattak a zágrábi Ady Körben

55

A zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör egykori alelnöke, Szabó Margit előtt tisztelegve nevezték el székházuk társalgóját Margit-teremnek az egyesület tagjai.

Az országos HMDK múlt év végi közgyűlésén tagfelvételt nyert nagy múltú zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkörben 2023 decemberében névadó ünnepséget szerveztek. Az igen aktív, számos szekcióval és programmal büszkélkedő zágrábi egyesületnél már hagyománynak számít, hogy karácsony másnapján, István-napkor a kör legnagyobb támogatójának számító Szabó család ebéden látja vendégül a kör tagságát, amelyet a család legkisebb tagjai szolgálnak fel.

– Ezt a szép szokást használtuk ki arra, hogy Guzsvány József tagunk ötlete nyomán társalgótermünket egykori alelnökünk, Szabó Margit – Manyi után Margit névre „kereszteljük“. Margitról és a családjáról tudni kell, hogy egyesületünk legnagyobb támogatói voltak, szívén viselték szervezetünk sorsát, a földrengést követően is azonnali segítséget nyújtottak, hogy a körben mielőbb folytatódhasson a munka. Ezzel a gesztussal is szerettünk volna köszönetet mondani nekik mindenért – nyilatkozta lapunknak Molnár László, az Ady Kör elnöke.

Szabó Margitról/Manyiról az egyesület elnökén kívül még Ranogajec Komor Mária, Manyi legjobb barátnője, a kör volt elnöke emlékezett meg. Az egybegyűltek ezt követően elfogyasztották a Szabó család immár hagyományos karácsony másnapi ebédjét.