Már az ügyészség foglalkozik a várdaróci esettel

0
321
DSC_0590

Értesüléseink szerint a rendőrség befejezte a nyomozást a várdaróci magyarellenes randalírozás ügyében, és a vizsgálati anyagot továbbította az ügyészségnek. A HMDK elnöke hétfőn telefonon köszönte meg a megyei rendőrfőnöknek a rendőrség lelkiismeretes hozzáállást, a nyomozás korrekt lefolytatását.

Jakab Sándor a rendőrségi eljárással kapcsolatban lapunknak azt is elmondta, hogy az eseményeket követően – kérésére – a HMDK küldöttségét (elnök, ügyvezető elnök, járási elöljáró-helyettes) azonnal fogadta Pélmonostoron a helyi, valamint a megyei rendőrfőnök.

A küldöttséghez – saját hatásköréből eredően – csatlakozott Magyarország eszéki főkonzulja, Antonió De Blasio úr is, hogy ily módon is súlyt adjon a találkozónak, egyértelművé téve nemzeti közösségünk mellett való kiállását.

– Ezen a nagyon fontos találkozón mindenki döbbenetének adott hangot, hogy a nemzetiségek korrekt együttélése mellett nálunk ilyen eset megtörténhetett, és mindenki egyetértett abban, hogy a történteket pontoson fel kell deríteni és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ehhez hasonlóak soha többé ne fordulhassanak elő – mondta a HMDK elnöke.

Jakab Sándor dr. Iván Gábor zágrábi magyar nagykövetnek is megköszönte határozott fellépését – mint értesültünk, a nagykövet úr azonnal erőteljes hangú jegyzékben fordult a horvát külügyminisztériumhoz, és tájékoztatta Budapestet a megdöbbentő eseményről.

A várdaróci magyarellenes incidens két héttel ezelőtt, szombatról vasárnapra virradóra történt, amikor is fiatalok egy csoportja magyarellenes fenyegetések, szidalmazások mellett gépkocsikat, ablakokat és kerítéseket rongált meg a többségében magyarok lakta településen.

 

{fcomments}