Magyarul tanulnak Rijekában

179
08-rijeka-nyelvtanfolyam

RIJEKA – A HMDK Tengermelléki-Fennsíki Megyei Egyesületének szervezésében már egy hónapja sikeres magyar nyelvtanfolyam zajlik Rijekában.

A költő Nagy László mondta, hogy „nem elég magyar anyanyelvűnek születnünk, tanulnunk kell magyarul a sírig.” Ez örökérvényű igazság, melynek súlyát mi, kisebbségben élő magyarok még inkább érezzük. A HMDK Tengermellék-fennsíki megyei egyesülete egy hónappal ezelőtt indított el egy magyar nyelvtanfolyamot, hogy tagjainak a nyelvismeretét felfrissítse, illetve lehetőséget nyújtson mindazoknak, akik szeretnék elsajátítani szép anyanyelvünket.

 

Tizenhatan járnak a nyelvtanfolyamra

A tanfolyam a HMDK-alapszervezet rijekai, felújított székhelyén zajlik hetente kétszer, hétfőn és szerdán 15-től 19 óráig.

– A csoportot Sibalin Zdenka vezeti, aki horvát-magyar szakos tanár, Budapesten fejezte be felsőfokú tanulmányait. Január óta él Rijekában, így az alapszervezet nem csak új tanárt, de új, aktív tagot is kapott. Nagyon örülünk ennek a tanfolyamnak, hiszen sokunk szerette volna felfrissíteni tudását – tudtam meg Viola Évától, a rijekai székhelyű alapszervezet elnök asszonyától.

A rijekai magyarok tehát lelkesedéssel járnak az órákra, amelyeken ékes anyanyelvüket igyekeznek minél fényesebbre csiszolni.