Magyaros ételkínálat a vukovári filmfesztiválon

0
26

Június 29-től július 3-áig tartott a 16. Vukovári Filmfesztivál (VFF), amelynek több országból érkezett résztvevői magyaros ételeket is kóstolhattak a Vukovári Magyarok Egyesületének köszönhetően.

Vukováron tizenhatodik éve rendezik meg a Duna menti országok nemzetközi filmfesztiválját, amely a város egyik leglátogatottabb eseményévé vált, és néhány éve a Vukovári Magyarok Egyesülete is aktív szereplője.

A magyar egyesület vezetője, Jakumetović Rozália asszony elmondta, jó a kapcsolatuk a városvezetéssel, így szinte nincs olyan program, amelyben ne vennének részt.  A magyar hagyományok mellett a magyar gasztronómiát sikerült népszerűsíteniük. A magyar ízekkel a múlt héten rendezett vukovári filmfesztivál résztvevőit is megismertették.

– Gasztrokínálatunkat most is változatosan állítottuk össze, hogy mindenki találhasson az ízlésvilágának megfelelőt – mondta Jakumetović Rozália, aki hozzátette, minden alkamat megragadnak, hogy a magyar hagyományokat és gasztronómiát népszerűsítsék. Az ételeket, süteményeket mindig székházuk konyhájában készítik el közösen, amelyet a Bethlen Gábor Alapnál elnyert támogatásból most sikerült felújítaniuk.