Magyarok a vinkovcei karneválon

242

Vinkovci – A település sétálóutcájában került sor az immár 14. Vinkovci Karneválra, amelyen az Eohippus nevet viselő lovas iskola diákja is részt vettek.

Korábban már bemutattuk olvasóinknak a Vinkovcin található lovas tanyát, ahol egyúttal lovaglóiskola is működik. Ezt Rapčan Ács Marianna és férje vezetik, akik nagy szeretettel oktatják a fiatalokat a lovaglásra. Az idei karneválon először vett részt az Euhippus lovas iskola növendékeiből álló csapat, tagjaik középkori lovagoknak öltöztek erre az alkalomra.

A karneválon minden évben több száz gyerek bújik jelmezbe, amelyek mindig meglepő ötletességről árulkodnak. Idén közel 750 „kismaszka” vette birtokba  a település sétálóutcáját.

A lovas iskola növendékei első ízben voltak ott

A múlt vasárnapi karneváli felvonulás számos látogatót vonzott a város központjába, akik aztán a szebbnél szebb jelmezekben gyönyörködhettek. Felkeltette az érdeklődést az Eohippus Lovas Klub is, ahol legfiatalabb résztvevő mindössze nyolchónapos volt.

– Klubunk először vett részt a karneválon, összesen kilenc gyerekünk öltött magára középkori lovagjelmezt. Mivel a legfiatalabb mindössze 8 hónapos, a legidősebb pedig 9 éves volt, a miénk volt az egyik legfiatalabb csoport a karneválon. A kis vitézek mindegyékének készítettünk lovat, kardot, sisakot, pajzsot, páncélt – tudtuk meg Rapčan Ács Mariannától, a csoport vezetőjétől.

A felvonulást követően sor került a legjobb jelmezes csapat kiválasztására, tagjai a megyét képviselhetik jövőre a 16. Opatijai Gyermekkarneválon. Ebben a megtiszteltetésben a Ljeskovac Kultúregyesület csapata részesült, akik ősembernek öltöztek.