Magyar nyelvtanfolyam Pakrác városában

314
06-daruvar

A Pakráci Magyarok Közösségének tagjai a múlt héten találkoztak a magyarországi Petőfi-program ösztöndíjasával, Tóth Rebekával. Fa Josip, az egyesület elnöke elmondta, Pakrácon nagyon alacsony a magyar nyelv ismeretének szintje, így elsősorban nyelvi képzésekben számítanak Rebeka segítségére.

A Pakráci Magyarok Közössége nagy szerepet játszik a nyugat-szlavóniai Lipiktől négy kilométerre északkeletre, a Pakra folyó völgyében fekvő Pakrác város életében. A folyamatosan bővülő tagsággal rendelkező egyesület számára a legfontosabb a magyar hagyományok ápolása.
Fa Josip, az egyesület elnöke azt mondja, egyesületük legnagyobb gondja, hogy már nagyon kevesen beszélik szüleik, nagyszüleik anyanyelvét, így a magyarországi ösztöndíjas segítségével újítják, bővítik majd a jövőben magyar nyelvtudásukat.
– Megbeszéltük, hogy első lépésként kijelöljük azt a helyiséget, ahol a jövőben a tanfolyamokat tartjuk, valamint összeírjuk azok névsorát, akik Pakrác és Lipik térségéből szeretnének rész venni ezen – mondta Fa Josip, aki hozzátette azt is, nagy örömmel fogadták a magyarországi fiatalt, Tóth Rebekát, akinek a segítségével könnyebben feleleveníthetik a lassan feledésbe merülő magyar hagyományokat, szokásokat, értékeinket. Arra is felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy akik szeretnének részt venni ezeken az ingyenes nyelvtanfolyamokon, vagy ha szeretnének csatlakozni, azok jelentkezhetnek a 098-96-58-275-ös számon.

 

{fcomments}