Magyar nyelvtanfolyam a sziszeki magyarok közreműködésével

126
sziszak---vera-i-julijana

Sziszek – A Sziszek-Moslavina megyei Magyarok Egyesülete és a Sziszeki Vakok Egyesülete között nagyon jó az együttműködés. Október 15-én, a fehér bot világnapján egy ünnepséget szerveztek, amelyre a magyar egyesület képviselői is meghívást kaptak, és felkérték őket arra, hogy működjenek közre egy magyar nyelvtanfolyam indításában.

Példaértékű kapcsolatot ápol a Sziszek-Moslavina megyei Magyarok Egyesülete és a Sziszeki Vakok Egyesülete. Utóbbinak a magyar egyesület tagjai folyamatos segítséget nyújtanak a magyarországi testvéregyesületükkel való kapcsolattartásban.

Október 15-én volt a fehér bot világnapja, amely alkalomból a Vakok Egyesülete kis ünnepséget rendezett. Örömmel nyugtázták azt is, hogy támogatáshoz jutottak, és így új termet bérelhettek. Az eseményen a magyar egyesület elnöke, Kavalin-Lőrinc Vera és titkára, Jelić Julianna is részt vett.

– A vakok egyesülete nevében Danko Tomanić elnök köszönte meg eddigi segítségünket, valamint azt is bejelentette, hogy a jövőben a vakok számára nyelvtanfolyamokat szeretnének szervezni. A tervek között a magyar is szerepel, amit a mi egyesületünk vállalna – tudtam meg Kavalin-Lőrinc Verától.

A ünnepélyes megnyitó egy közös ebéddel zárult, a magyar egyesület elnöke pedig biztosította a házigazdákat arról, hogy a jövőben is számíthatnak a segítségükre.