Magyar néptáncok és dalok a gyönyörűen felújított ójankováci Magyar Otthon udvarán

53

Az Ójankováci Hagyományőrző Egyesület szervezésében a hétvégén kórusok és néptánccsoportok szemléjére került sor, amit idén először a Magyarok Otthona minden igényt kielégítő, felújított udvarán rendezhettek meg.

A Vukovár-Szerém megyei Ójankovácon a 2007-ben alapított hagyományőrző egyesület felel a közösségi rendezvények szervezéséért, a népi hagyományok ápolásáért, tagjainak célja továbbá, hogy a fiatalokban is erősítsék a magyar önazonosság-tudatot. Számos programot valósítanak meg évente. Ehhez pedig ma már a körülmények is adottak: a Magyarok Otthonának az épületét a HMDK pár évvel ezelőtt teljesen felújíttatta, idén pedig az udvarrendezéssel is elkészültek, így a hétvégi programot egy minden igényt kielégítő, irigylésre méltó szabadtéri színpaddal rendelkező külső rendezvénytéren tarthatták meg. Az őszt köszöntő rendezvényükön a szervező egyesület keretei között működő csoportok mellett baráti alakulatokat is meghívtak, így kórusok és néptánccsoportok kaptak most is bemutatkozási lehetőséget.

Az eseményen – többek között – meghívott vendégként részt vett Jankovics Róbert, a horvát szábor magyar képviselője, a HMDK elnöke is, aki köszöntőjében elismerően szólt az egyesület munkájáról.