Magyar nap Lipiken nótaszóval és néptánccal

0
31

A lipiki fürdőkomplexum éttermében rendezték meg múlt vasárnap a lipiki magyarok napját.

A Lipiki Magyarok Közössége 2005-ben alakult, az elmúlt tizenhárom év alatt valóban sikerült egy nem csak papíron létező közösséget létrehozniuk. A lipiki magyarok napja az évek folyamán legfontosabb rendezvényükké vált.

A résztvevőket Szigeti István, a Lipiki Magyarok Közösségének elnöke köszöntötte. Az eseményen megjelent Vinko Kasana, Lipik polgármestere is, aki elismeréssel beszélt a lipiki magyar szervezet eddigi munkájáról. Elismerését fejezte ki parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert HMDK-elnök tevékenységével kapcsolatban is, külön is megemlítve közbenjárását a brekinskai kultúrotthon 2 millió kúnás felújítását, valamint a Gaj településen magyar kormánytámogatásból létesített játszóteret illetően.

Jankovics Róbert elmondta, mindig örömmel látogat Lipikre, ahol igazi barátokra, a magyarságuk megtartásáért foggal-körömmel harcoló emberekre talált, akik minden támogatást megérdemelnek.

A kultúrműsorban többek között a Nagypiszanicai Magyarok Közösségének művészeti együttesei, a Dežanovaci Magyarok Közösségének tánccsoportja és a Daruvári Magyarok Közösségének énekkara mutatkozott be.

Az eseményen részt vett Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke is.