Magyar nap és kórusszemle Pakrácon

80

A Pakráci Magyarok Közössége idén is megszervezte a nyugat-szlavóniai magyarok egyik legnagyobb rendezvényét, a Pakráci Magyar Napot, amelynek keretében kórusszemlét is tartottak.

A házigazdák nevében Fa Josip, a Pakráci Magyarok Közösségének elnöke köszöntötte a vendégeket, aki elmondta, hogy a tagságuk rendszeres résztvevője olyan hasonló rendezvényeknek, ahol a magyar szokásokat, hagyományokat mutatják be. Pakrác polgármestere, Anamarija Blažević méltatta az egyesület munkáját, a közösségi életben kifejtett tevékenységét, kiemelve, hogy ugyan létszámban ők a legkisebbek, de szívük a legnagyobb. Megköszönte a csepregi vendégeknek a részvételt, és kiemelte Csepreg és Pakrác példaértékű együttműködését. Matijević Olivér, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének ügyvezető elnöke megköszönte az egyesület vezetőjének az erőfeszítéseit, hozzátéve, annak ellenére, hogy Pakrácon kevés a magyar, egyesületük az egyik legaktívabb ezen a területen.

A magyar nap keretében természetesen gasztronómiai kínálattal is várták a vendégeket, a programot pedig egy kórustalálkozóval zárták, amelyen helyi, környékbeli és baranyai énekkarok vettek részt.