Magyar kultúrnap Daruváron

0
328

A Daruvári Magyarok Közössége hagyományosan ősszel szervezi meg a Magyar Kultúrnap elnevezésű rendezvényét. Ez az alkalom arra szolgál, hogy közönség előtt is bemutassák azt, amit egész évben tanultak, valamint vendégül lássák azokat az egyesületeket, amelyekkel jó kapcsolatot ápolnak.

Az esemény kezdetén Sabo Snježana, a Daruvári Magyarok Közösségének elnöke, aki egyben a városi képviselő-testület elnöke is, köszöntötte az egybegyűlteket. A helyi magyar közösség fontos része a többnemzetiségű Daruvárnak, ezt támasztja alá a rangos vendégek nagy száma is, akik között ott volt Snježana Hopp, a horvát környezetvédelmi és energetikai minisztérium államtitkára, Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, Vladimir Bilek, a horvátországi csehek és szlovákok parlamenti képviselője, Tanja Novotni Golubić zsupánhelyettes és Marcel Medak alpolgármester.

A műsorban a Hungarica énekkar mellett a Nagypiszanicai Magyarok Közösségének vegyes kara, az Alfalusi Vegyes Kar és a sepsei HMDK népdalkörének közös csapata, a HMDK csúzai Csárdás Ifjúsági Kultúregyesület népi táncosai és Renata Špoljar mutatkoztak be.