Magyar ízek napja Vukováron

0
11

Augusztus utolsó hétvégéje a gasztronómia jegyében telt a vukovári Magyarok Otthonában, ahol ottani nemzettársaink először szervezték meg a Magyar Konyha Ízeinek Napját.

Nemzetünk és kultúránk elválaszthatatlan részét képezi a gasztronómia, mely messze földön híres. A magyaros ízek épp úgy identitásunk részei, mint a néptánc vagy a hagyományok. Nemzeti konyhánk ízeit a Vukovári Magyarok Egyesületének tagjai is igyekeznek megőrizni, ennek érdekében szervezték meg hétvégi rendezvényüket is. Az eredetileg nagyobb volumenűre tervezett eseményre a szervezők meg szerették volna hívni a megyében működő valamennyi magyar szervezetet, ám a vírushelyzet ezt nem tette lehetővé.

A szűk körben megtartott rendezvényen a jelenlévők összemérhették főzőtudományukat is, mégpedig csirkepaprikás-, valamint palacsinta-készítésben, de külön zsűri díjazta az asztalterítést is.

– Eredetileg egy nagyobb rendezvényt terveztünk, ám közbeszóltak a körülmények. A végül családiasra sikeredett eseményen mindenki jól érezte magát, ezért biztosak vagyunk benne, hogy jövőre is megszervezzük – mondta Jakumetović Rozália, az egyesület elnöke, aki hozzátette, reméli jövőre már nem kell a vírus miatt aggódniuk.

A rendezvényt a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.