Magyar ízek mindenütt

42
Lipik

A magyar konyha ízvilága messze földön híres. A halpaprikás, a hegyibab és a kürtőskalács egyre nagyobb teret hódít, ezeket Horvátország-szerte is ismerik, ami nagymértékben köszönhető egyesületeinknek is, amelyek tagjai a hétvégén sem pihentek.

Nyugat-szlavóniai magyarok a lipiki halfőzőversenyen

Lipiken minden évben nagyszabású halpaprikásfőző-versenyt rendeznek, melyre előszeretettel neveznek be a szórványban élő magyarok is. Az idein a daruvári, a dežanovaci, valamint a pakráci magyarok egy külön magyar udvart alakítottak ki, ahol a halpaprikás mellett az egyesületek tagjai készítettek még lángost és kürtőskalácsot is.

Kürtőskalács Vukováron

Mozgalmas volt a hétvége a vukovári magyaroknál is, hiszen alig ért véget saját rendezvényük, a Magyar Est, másnap újabb feladat várt rájuk. Vasárnap délután a város főterén tartott, úgynevezett őszi etnovásáron vettek részt, ahol kürtőskalácsot és lángost sütöttek. A szervezet ételei szokás szerint nagy sikert arattak, többször is kígyózott a sor a standjuknál, ami jól bizonyítja a magyar ételek egyre nagyobb térhódítását.