Magyar bál volt Splitben

0
88

A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete a hétvégén tartotta meg hagyományos magyar bálját a spliti magyar kultúrnapok keretében.

A HMDK Split-dalmát megyei alapszervezetének aktivistái az egyesület megalakulása óta a helyi magyar közösség nyelvi és kulturális identitásának fennmaradásáért és a magyar nyelv ápolásáért dolgoznak. Az egyesület keretei között vegyes kar is működik, amely Split mellett a Drávaszögben és Szlavóniában, valamint Magyarországon is több alkalommal bemutatkozott. A magyar szervezet tagjai a város által biztosított székhelyükön rendszeresen találkoznak. Nemzeti ünnepeink alkalmából megemlékezéseket tartanak, kiállításokat, koncerteket szerveznek, és évente ismétlődő rendezvényeik is vannak. Ezek közé tartozik a spliti magyar kultúrnapok, amelynek keretében megrendezték a magyar bált is a múlt hétvégén, és egyben úgymond megünnepelték egész éves munkájukat is.

A mulatságon az egybegyűlteket Tripolszki Anikó, az alapszervezet elnöke köszöntötte, aki kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánt a felnőtteknek, a gyerekeket pedig egy-egy édességcsomaggal és játékokkal lepték meg.

– Nagyon elégedett vagyok a rendezvényünkkel és azzal, hogy a jelenlegi vírushelyzet mellett is össze tudtunk jönni – mondta Tripolszki Anikó, aki hozzátette, örül, hogy a fiatalok is nagy számban vettek részt az eseményen.

A bál résztvevői – köztük a város többi kisebbségi képviselője – a Kopácsi Alkalmi Zenekar zenéjére táncolhattak.

A rendezvényt a zágrábi Kisebbségi Tanács, Split városa és Tripolszki Anikó kisebbségi képviselő támogatta.