Mága Zoltán hegedűművész Eszéken koncertezik

665
Magyarország eszéki főkonzulátusának a felkérésére Mága Zoltán hegedűművész a Hangok és Harangok jótékonysági koncertsorozata részeként 2016. szeptember 28-án, 19.30 órai kezdettel az eszéki Szent Péter és Pál-katedrálisban jótékonysági hangversenyt ad, hogy segítséget nyújtson az eszéki kórház gyermekosztályának felújításához.

Példátlan összefogással és rendkívül nagy sikerrel zajlik Mága Zoltán hegedűművész Hangok és Harangok című, a Kárpát-medencét átölelő jótékonysági koncertsorozata, amelynek révén eddig mintegy 30 millió forint értékű adománnyal segítette a hátrányos helyzetű iskolás gyermekeket. A karitatív missziósorozat eljut Eszékre is, ahol a horvát köztársasági elnök, Kolinda Grabar-Kitarović védnöksége alatt és jelenlétében rendezendő hangversennyel a kórház megrongálódott gyermekosztályának a felújításához kíván a Prima Primissima-díjas hegedűművész segítséget nyújtani.

Az eszéki kórház gyermekosztályának a tetőszerkezete az idei nyári viharok következtében sérült meg, és a hegedűművész a jótékonysági koncertjének teljes bevételét ennek a felújítására ajánlja fel.

A lapunknak eljuttatott sajtóközleményben az áll, Mága Zoltán rendkívül fontosnak tartja, hogy a Magyarország határain túl élő magyaroknak és bajba került közösségeknek is segítséget nyújtson, mert mint hangsúlyozta, csak közigazgatási határok választanak el minket, hiszen lelkünkben és hazafiasságunkban egyek, egy nemzetből valók vagyunk. Megjegyezte, Erdélyben, a Felvidéken, Kárpátalján és a Vajdaságban éppen ezért nyújt gyakorta segítséget jótékonysági koncertjeivel, és mindig örömmel lép fel határainkon túli magyar városokban, hogy elvigye az anyaország szeretetteljes üdvözletét a magyar zenei kultúrán keresztül.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész a Szent István-bazilikából 2016. augusztus 21-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldásával és védnöksége alatt indította útjára klasszikus zenei fesztiválsorozatát, amelynek záró eseményét a partiumi Nagyváradon Tőkés László református püspök jelenlétében rendezik meg október 1-jén.

A teljes fesztiválsorozat fővédnöki tisztségét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, védnökségét pedig Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter vállalta. (mt)

maga-hr

 

maga-hu