Mađarska zabava dobrog raspoloženja u Virovitičko-podravskoj županiji

8

Zajednica Mađara Virovitičko-podravske županije prošle subote održala je tradicionalni Dan Mađara u Domu kulture u Svetom Đurađu, nedaleko od Virovitice. Zabava dobrog raspoloženja i ove godine napunila je Dom kulture.

Zajednica Mađara Virovitičko-podravske županije osnovana je 2015. godine s ciljem okupljanja Mađara koji žive u okolici Virovitice. Od tada se njeni članovi redovito sastaju kako bi njegovali mađarske običaje i kulturu. U subotu ovoga vikenda priredili su mađarsku kulturnu večer gdje su, osim zbora narodnih pjesama domaćina Virovitičke Grlice, nastupili zbor i glazbeni sastav DZMH ogranak Novi Gradac, kao i plesači Zajednice Mađara Pisanice, a bilo je izvođača i iz Mađarske: zbor iz Bojeva i zbor kluba umirovljenika iz Izvara pod vodstvom Tibora Gyurokovicsa.

Na događanju održanom uz potporu Savjeta za nacionalne manjine, sudjelovala je Sanela Proser Horvatin, tajnik krovne organizacije DZMH.

Prijevod: Šandor Jakab

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.