“Mađarska katolička žena” – Baranja, Beli Manastir je postavila cvjetnu kapelicu

0
10

Prošlog četvrtka su članovi udruge “Mađarska katolička žena” – Baranja sudjelovali na na procesiji povodom Tijelova, koju je organizirala župa Sv. Martina u Belom Manastiru.

Tijelovo, odnosno Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. U kalendar crvenom bojom upisan blagdan proglasio je 1264. godine papa Urban IV. Kako u mnogim zemljama, tako je i u Hrvatskoj neradni dan.

Župa Sv. Martina u Belom Manastiru je i ove godine organizirala procesiju povodom Tijelova, na kojoj je prema običaju sudjelovala i udruga “Mađarska katolička žena” – Baranja. Procesija, uglavnom obuhvaća cijeli grad, vjernici na četiri mjesta u gradu postave molitvena mjesta, cvjetne kapelice. Maria Babli, predsjednica udruge žena, nam je otkrila kako je zbog epidemiološke situacije ove godine procesija održana u dvorištu crkve, tu je među ostalima, stajala i njihova cvjetna kapelica. Događaju je prisustvovao i Ferenc Kovač, predsjednik ogranka DZMH – Beli Manastir.

- Reklám -

Predstavnice i članice Udruge “Mađarska katolička žena” – Baranja su prisutne na većini vjerskih svetkovina čime žele ispunjavaju jedan od svojih ciljeva, a to je predstavljanje Mađara katoličke vjeroispovijesti na različitim procesijama .