Liszt-művek az eszéki színházban

0
12

Goran Filipec horvát zongoraművész adott koncertet az eszéki Horvát Nemzeti Színházban, repertoárjában Liszt Ferenc művei szerepeltek. A program partnerszervezője, az eszéki Magyar Főkonzulátus egy Liszt Ferenc életéről és munkásságáról szóló roll-up kiállítást mutatott be a koncert keretében.

Az eszéki J. J. Strossmayer Tudományegyetem Művészeti és Kulturális Kara az eszéki Magyar Főkonzulátussal, valamint az eszéki Horvát Nemzeti Színházzal partnerségben komolyzenei koncertet szervezett szombaton a 2021-22-es tanévnyitó alkalmából. A hangversenyre a Horvát Nemzeti Színházban került sor, Goran Filipec Liszt Ferenc-díjas horvát zongoraművész adott elő Liszt Ferenc és Giuseppe Verdi műveiből válogatást.

A járványvédelmi előírásoknak megfelelően a színház befogadóképességénél kevesebb néző foglalhatott helyet, de mind a 180 ingyenjegy elkelt az előadásra. Az eszéki Magyar Főkonzulátus egy roll-up kiállítással is gazdagította a programot. A tárlat képek és szöveges ismertetők segítségével hozta közelebb a közönséghez Liszt Ferenc életpályáját és munkásságát.