Légi közlekedés: újabb közvetlen járatok Eszékről

794

Néhány évvel ezelőtt az eszéki repülőtér csődközelben volt, azonban a Ryanair londoni fapados járatának és az egyre több belföldi menetrend szerinti járatnak köszönhetően tavaly sikeres évet könyvelhettek el, 27 ezer utast szállítottak. Idén pedig újabb közvetlen járatokat indítanak.

Frankfurt, München és Bécs is szerepel már az Eszék repteréről közvetlenül elérhető úti célok között. Az előzetes repülőjegy-foglalás április 7-én kezdődött, egyelőre csak az eszéki reptér utazási irodáján keresztül, az első gépek feltehetően május 18-án indulnak.
A légitársaság, bár kedvező árakkal dolgozik, mégsem sorolható a fapados kategóriába. A cég tájékoztató anyagai szerint hisznek a kényelmi szolgáltatásokban, így pl. pluszköltségek nélkül kapnak az utasok hideg vagy meleg ételt és italokat, bort vagy sört az út során.
A járatokat nem saját gépekkel, hanem egy romániai vállalattól bérelt Boing 737-300-as és 737-500-as utasszállítókkal indítják el. Mindhárom városba a hét minden napján közlekedik majd gép. A légitársaság díjszabása kétfajta jegyet említ: a Save és az Economy típust. Előbbi akkor érvényes, ha a járat indulása előtt legalább 14 nappal lefoglaljuk a jegyet, utóbbi, ha két héten belül. A korábban bejelentettnél is olcsóbb árakkal számolhatnak az utasok, pl. Bécsbe már 150 euróért, Münchenbe 160, míg Frankfurtba 220 euróért is lehet majd jegyet venni. A retúrjegyek mindössze 50, 65 és 45 euróval kerülnek többe. Ezenkívül csomagküldő szolgáltatást is indítanak.
Hogy milyen forgalmat tud majd lebonyolítani, azt egyelőre még nem lehet tudni.
Ha csak azt vesszük alapul, hogy nemrég az Air Croatia régóta tervezett Budapest–Zágráb járatát mindössze egy út után törölték (állítólag június elején újra megpróbálják beindítani), akkor még inkább tudjuk értékelni a fentieket.

{fcomments}