Ladik Katalin a spliti magyaroknál

178
11-split-ladik-3

Split – Nem sokkal a Kuruc Hagyományőrző Egyesület látogatása után újabb vendéget fogadtak a spliti magyarok: a HMDK Split-Dalmát Megyei Egyesületébe augusztus 28-án Ladik Katalin színésznő, költő látogatott el.

A HMDK Split-Dalmát megyei egyesülete irodalmi szekciójának – elsősorban Bajai Józsefnek, Szigeti-Bicskei Ágotának és Tripolszki Anikónak – köszönhetően nemrég Ladik Katalain színésznőt, költőnőt látták vendégül.

Ladik Katalin Újvidéken született, ott lett ismert és sikeres művész,

de az 1991-ben kezdődött balkáni háború és a vajdasági nemzetiségi összetétel sajnálatos megváltozása miatt Budapestre költözött, ahol folytatódott karrierje.

– Ismerte és tisztelte Holti Mária írónőt, és éppen a róla írt oldalakat olvasta fel egyesületünkben az  Élhetek az arcodon? című önéletrajzi könyvéből. De beszélt életéről, a Magyarországra való költözése előtti időszakról, könyveiről és hangkölteményeiről, filmjeiről és a sok-sok megpróbáltatásról, amit átélt, egyszerűen és mégis szuggesztíven. Előadta néhány rövid hangjátékát az egybegyűltek nagy örömére, a végén pedig megajándékozta egyesületünk könyvtárát saját műveivel, valamint egy értékes könyvcsomaggal is. Megbeszéltük, hogy a kapcsolat a jövőben folytatódni fog – nyilatkozta lapunknak Kollár István, az egyesület elnöke.