Kulturno-umjetnička udruga iz Novog Bezdana: neka i slijedeća godina bude puna događanja, kao i ova

U nedjelju je održana izborna skupština Kulturno-umjetničkog društva iz Novog Bezdana, na kojoj su Iboja Horvat, predsjednica i Livia Gal, potpredsjednica, dobile povjerenje glasača i za slijedeće četiri godine.

Kulturno društvo iz Novog Bezdana ostavlja za sobom godinu punu rezultata, čulo se na skupštini. Unatoč epidemijskim poteškoćama, društvo je uspjelo održati svaki planirani program, među kojima je bila i nova manifestacija – Festival kukuruza, koji je imao veliki uspjeh kod sudionika, i voljeli bi ga organizirati i u budućnosti. Govorilo se i programima za slijedeću godinu, sve tradicionalne manifestacije održat će i u 2022. godini, a osim toga imaju i jednu novu zamisao: jesenski niz programa bi proširili Danom rezbarenja bundeva.   

Osim članova društva i čelništva, na skupštini je bio prisutan i Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara i predsjednik DZMH.

Na red je došao i ponovni izbor čelništva, članovi su Iboju Horvat, predsjednicu i Liviju Gal, potpredsjednicu zadužili za upravljanje društvom i na slijedeće četiri godine.

-Skupština je dala priliku i da promijenimo adresu sjedišta društva sa Doma kulture na novo sjedište, kako to ne bi bila prepreka javljanju na natječaje, što je osnovni uvjet samostalnog funkcioniranja – izjavila je za naš list Iboja Horvat.

Od Livije Gal smo saznali kako će ove godine organizirati program povodom Svetoga Nikole, u tome veliku ulogu će imati Grupa komičnih predstava, a sajmom rabljene robe pod nazivom Turi-muri naglasak stavljaju na dobrotvorne svrhe.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.