KUD Laslovo je održalo svoju redovnu izbornu skupštinu

0
7

Kulturna udruga Sándor Petőfi iz Laslova je u ponedjeljak održala redovnu izbornu skupštinu. I ovdje je staro predsjedništvo ponovno dobilo povjerenje članova.

Mađarska kulturna udruga Sándor Petőfi iz Laslova osnovana prije sedamdeset i tri godine, jedna je od najvećih i najaktivnijih organizacija DZMH-a. Ima nekoliko sekcija narodnog plesa, dramsku i umjetničku skupinu i više od 90 aktivnih članova.

Na skupštini, koja se održala u obnovljenom uredu su iznesena financijska i programska izvješća tijekom kojeg je staro rukovodstvo ponovno izabrano na čelo udruge – Janoš Lapiš za predsjednika i Hajnalka Paliž-Toth za potpredsjednicu.

– Skupštinu smo trebali održati još u ožujku, no odgodila se zbog epidemije. Nesigurni uvjeti utječu na cjelogodišnji rad naše udruge, do sada nismo uspjeli održati nijedan događaj, ples oko svibanjskog drveta bio je naš prvi ozbiljan događaj ove godine. S obzirom na situaciju, ni za naredno razdoblje nemamo precizne planove, malo je vjerojatno da ćemo otići na duža putovanja. S druge strane, vjerojatno ćemo održati Dan sela što će nam ujedno biti sljedeći događaj – rekao je stari i novi predsjednik udruge, Janoš Lapiš.

Također je rekao da obnova doma kulturne, koji je ujedno i  njihovo sjedište, nije prekinuta i završena je obnova interijera. Pozornost bi zatim bila posvećena dvorištu, gdje bi bilo potrebno izgraditi nogostup i ogradu.

Naš saborski zastupnik, Robert Jankovics također je sudjelovao na sjednici.

Kulturna udruga u Laslovu djeluje uz potporu Savjeta za nacionalnu manjinu, Fonda Gábora Bethlen i Općine Ernestinovo.