Kriteriji Savjeta za nacionalne manjine i nadalje zahtjevni

0
13

Objavljen je javni natječaj Savjeta za nacionalne manjine na koji se može prijaviti do 28. prosinca. – Kriteriji su zahtjevni kao i prethodnih godina, a prijave se vrše u elektroničkom obliku – rekao je izvršni predsjednik DZMH-a, Oliver Matijević, koji vodi i koordinira prijave na natječaj DZMH-a i njenih ogranaka u cijeloj zemlji.

Savjet za nacionalne manjine na čelu s Aleksandrom Tolnauerom je u uobičajeno vrijeme, odnosno krajem studenog objavio natječaj. Na javni natječaj mogu se prijaviti manjinske nevladine organizacije i institucije sa svojim programima, a sredstva se osiguravaju iz državnog proračuna Hrvatske. Prijave se i ove godine moraju predati u elektroničkom obliku do 28. prosinca.

– U DZMH-u se, kao i svake godine, tako i ove organizirano predajemo prijave na natječaj. Zajedno s mojim suradnicima , stalno smo na raspolaganju voditeljima naših udruga. Postupak prijave na natječaj je postao lakši zahvaljujući elektroničkom sustavu koji je već poznat većini administratora u  udrugama, stoga i posao ide glatko – rekao je izvršni predsjednik DZMH, Oliver Matijević, koji ujedno i vodi i koordinira DZMH-ove prijave u cijeloj Hrvatskoj.

Izvršni predsjednik dodao je da su zahvaljujući izvrsnoj suradnji Plenkovićeve vlade i predstavnika manjina, programi manjina, uključujući naravno i Mađare, ove godine dobili rekordan iznos potpore. S obzirom na ovogodišnju izvanrednu situaciju, izmijenjeni su kriteriji korištenja nepovratnih sredstava.  Pravdanje tih sredstava, po izmjenjenim kriterijima odvijati će se početkom sljedeće godine, isto tako organizirano poput prijava na natječaj.