Kreće tečaj mađarskog jezika u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara

0
40

U ponedjeljak, 07. ožujka kreće proljetna etapa tečaja mađarskog jezika u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Osijeku. Sudionici će na kraju tečaja od 60 sati, nakon uspješno položenog testa, dobiti svjedodžbu.

Tečaj mađarskog jezika namijenjen odrasloj populaciji, kojeg organizira mađarski školski centar u Osijeku, tijekom godina postao je vrlo popularan. Nakon nekoliko godina pauze, ponovno je pokrenut 2018. godine, nakon što je puno njih kontaktiralo centar da bi voljeli naučiti mađarski jezik, bilo zbog poslovnih, bilo iz obiteljskih razloga. Od tada, tečaj se održava dva puta godišnje, u proljeće i jesen.

Ovogodišnja proljetna etapa kreće 07. ožujka, a prijaviti se moglo do 28. veljače. Cijena tečaja je 1350 kn po osobi, u koju su uračunati priručnici i nastavni materijal, a sadrži i cijenu završnog ispita. Na kraju tečaja, nakon uspješno položenog ispita, polaznici dobivaju svjedodžbu.

Tečaj traje 60 sati, po četrdeset pet minuta po satu, dva puta tjedno. Grupe se formiraju prema predznanju mađarskog jezika.

-Imamo uspješnih događanja, ima takvih koji su krenuli od samoga početničkog nivoa i došli do polaganja B1 nivoa – doznali smo od Nikolett Ferenczy, jedne od predavača tečaja, koja je dodala, kako u početničku grupu idu oni polaznici koji ni malo nemaju znanja mađarskog jezika. Oni koji već govore mađarski na nekom nivou, poznaju nekoliko riječi, rečenica, ali bi voljeli učiti za veći nivo, oni polaze napredne grupe.

Na tečaju prednost daju komunikacijskom načinu učenja, sa puno grupnih zadataka i u parovima, ali je potrebno služiti se i informatičkom opremom.

Janoš Andoči, ravnatelj, za naš list je izjavio kako drže važnim to da školski centar ne udovoljava samo potrebama učenika i njihovih roditelja, nego da može ispuniti i pojedine potrebe zajednice.

-Za nas je važno da što više ljudi, i nema veze ako je to iz interesa, nauči ovaj jezik, koji je za nas najljepši na svijetu – rekao je ravnatelj za naš list.