Kreatív műhelyt indítottak a vinkovcei magyarok

0
47

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület elindította kézműves szakkörét, ezenkívül az egyesületi könyvtár rendezése és a székhely körüli tavaszi nagytakarítás is napirenden van.

A koronajárvány miatt nagyobb programokra még mindig nem kerülhet sor, kisebb csoportos tevékenységekre viszont van lehetőség, az időjárás is kedvező, ami fellelkesítette a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület tagjait.

– Nagy öröm számunkra, hogy hosszú idő után végre aktivizálhatjuk magunkat. Beindítottuk a kézimunka-szakkört, amely kis létszámban működik, de annál lelkesebb, különböző kézimunkákat, asztalterítőket készítünk jelenleg. Azok a tagjaink pedig, akik nem vesznek részt a műhelyen, más területen hasznosítják magukat: a vinkovcei városi könyvtártól kapott könyvekből alakítanak ki egyesületi bibliotékát, illetve napirenden van a tavaszi nagytakarítás, rendrakás is székházunk körül – nyilatkozta lapunknak Ács Marica, a kultúregyesület egyik vezetője.

- Reklám -

Ezúttal is hangsúlyozta, hogy nagyon örülnek székházuknak, amelyhez 2019-ben jutottak a város vezetőségének  köszönhetően, Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk közbenjárásának hála.

A 84 négyzetméteres székhely Vinkovci központjában van, így könnyen megközelíthető mindenki számára, három szoba és egy konyha alkotja, kisebb rendezvények tartására is alkalmas.

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület 2012-ben alakult, és azóta sokat tett/tesz a városban élő magyarokért. Rendszeresen tartanak összejöveteleket, irodalmi esteket, és nemzeti ünnepeinkről sem feledkeznek meg.