Kreatív alkotócsoport Laskón is

0
51

A héten Laskóra is megérkezett az a rendkívül érdekes program, amely a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága idei tematikus éve, a 2018 a külhoni magyar családok éve programsorozat részét képezi.

A körút keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság a HelloWood csapatával magyar kisközösségeket keres fel a Kárpát-medencében azzal a céllal, hogy a közös építésen, alkotáson, barkácsoláson keresztül erősítse a közösséghez tartozás élményét, s ezáltal magát a közösséget. A fából készült bútorokat a közösségeknek, iskoláknak ajándékozzák. A körút május elején indult a felvidéki Búcsról, a kárpátaljai Ráton, majd az erdélyi Marossárpatakon és Krasznán, illetve a vajdasági Muzslyán folytatódott, most pedig a drávaszögi Laskó általános iskolájába is megérkezett.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2018 elején hirdette meg a külhoni magyar családok évét, amely kapcsolódik a magyarországi Családok Évéhez. A program horvátországi partnere a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma, mely a lebonyolításban nyújtott segítséget.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy már hetedik éve partnerei lehetünk a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak a tematikus évek lebonyolításában. Az államtitkárságnak köszönhetően ezúttal a laskói iskolában egy kreatív alkotóműhelyre került sor. A foglalkozáson a diákok és az alkotócsoport tagjai régi tornaeszközöket alakítottak át padokká, székekké és virágtartókká.  Úgy láttuk, hogy a gyerekeknek nagyon tetszett ez a közös, kreatív munka, ráadásul a régi, használaton kívüli tornaszereket is sikerül újra hasznosítani – mondta Pálinkás Krisztián, a pedagógusfórum irodavezetője.

A projekt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.