Közösségépítő látogatás és elismerés

0
89

Mint minden évben, most is aktívan teltek az téli hónapok Fiumében, a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete háza táján. Több programot is szerveztek, ellátogattak a HMDK Isztria megyei szervezetéhez, és megyei elismerésben részesültek.

Fiumeiek Pólában

Pólai (Pula) kirándulást szervezett a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete december 19-én. Az utazás során a fiumei magyarok ellátogattak a HMDK Isztria megyei egyesületébe, ahol a helyiek szívélyes fogadtatásban részesítették és megvendégelték őket. A pólai egyesületben bemutatták a fiumeiek festőkörének a műveit is. A közösségépítő látogatás után a fiumeiek  megnézték a város főbb nevezetességeit, Ágoston Gergely idegenvezetésével. A kirándulást a pólaiakkal közösen elköltött ebéd zárta. Az utazás a Kisebbségi Tanács támogatásával jött létre.

Elismerés

A HMDK Tengermelléki-fennsíki Megyei Egyesülete nevében 2019. december 23-án Demeter István alelnök díszoklevelet vett át a megye alelnökétől, Mamula Petartól. A megye a díszoklevelekkel a kisebbségi egyesületek 25, illetve 15 éves munkáját díjazta. A magyar egyesület immár 25 éve működik, elősegítve a térség multikulturalizmusát, és tevékenységével gazdagítja a művelődési életet és ápolja a hagyományokat.

Demeter István és Ágoston Gergely