Közösek a célok

0
31

A Hegyalja Ifjúsági Egyesület és a pécsi székhelyű Kosztolányi Dezső Céltársulás között szoros az együttműködés. Számos közös projektjük van, és amiben tudják, segítik egymást. A két szervezet tagjai a hétvégén egy csapatépítő rendezvényen vettek részt és  újabb közös programokról állapodtak meg.

A pécsi Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Hegyalja Ifjúsági Egyesület céljai hasonlóak. A szülőföldön való boldogulás elősegítését, az anyanyelven való tanulás népszerűsítését és a magyar kultúra és hagyományok ápolását tekinti legfőbb feladatának mindkét szervezet, ezért amiben csak tudnak, igyekeznek együttműködni. A hétvégén egy pécsi csapatépítő rendezvény során sikerült kapcsolatukat még jobban elmélyíteni és több jövőbeli közös célt is megfogalmazni.

– Nagyon megörültünk, amikor két évvel ezelőtt megkerestek minket a Céltársulás tagjai. Azóta rendszeres vendégek lettünk egymás rendezvényein, és a Céltársulás drávaszögi projektjeinek lebonyolításában is segédkezünk. A hétvége során több jövőbeli tervről is beszéltünk, melyek között egy drávaszögi szabadegyetem megszervezése is szerepelt – mondta Hordósi Dániel, a Hegyalja Ifjúsági Egyesület elnöke.