Közgyűlés az újbezdáni tűzoltóknál

79

A hétvégén tartotta közgyűlését az újbezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület (ÖTT). A tanácskozáson a beszámolók után köszönőokleveleket is kiosztottak.

Az újbezdáni tűzoltóegyletet 1980-ban alapították, jelenleg veteránokkal és támogatókkal együtt kb. hatvan tagja van, ebből több mint tízen vethetők be éles helyzetben, de nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre is.

A rendes, beszámoló jellegű közgyűlésre a falu kultúrotthonában került sor, és részt vettek rajta meghívottként azoknak a tűzoltószervezeteknek a képviselői, tagjai is, amelyekkel jó kapcsolatot ápolnak az újbezdániak, köztük a mohácsi lánglovagok is.

Martinčić Mario, az újbezdáni ÖTT elnöke beszámolójában az elmúlt időszak legfontosabb tevékenységeire tért ki. Elmondta, hogy a jövőben is igyekeznek mindenben a lakosság rendelkezésére állni, és aktívan kiveszik a részüket a településen tartandó rendezvények szervezőmunkájából. Elégedettségének adott hangot, hogy tavaly végre a helyiségproblémájuk is megoldódott, ezért külön köszönetet mondott Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk közbenjárásáért és Milan Kneževićnek, a Baranyaszentistváni járás első emberének a támogatásért.

A beszámolók után köszönőokleveleket adtak át azoknak a tagoknak, akik valamilyen módon segítették és hozzájárultak a testület eredményes munkájához. Kovács Róbertet pedig tiszteletbeli elnöknek választották, ő hosszú éveken keresztül vezette az újbezdáni tűzoltóságot.

Az ülésen részt vett Milan Knežević, a Baranyaszentistváni járás elöljárója és Pálinkás Krisztián, a közigazgatási egység képviselő-testületének az alelnöke, a járási magyar kisebbségi önkormányzat elnöke, az országos HMDK alelnöke.