Közgyűlés a szentlászlói kultúregyesületben

0
67

Hétfőn tartotta tisztújító közgyűlését a szentlászlói Petőfi Sándor Kultúregyesület. Itt is a régi vezetőség kapott ismét bizalmat a tagságtól.

A hetvenhárom évvel ezelőtt alakult szentlászlói Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület a HMDK  legnagyobb és legaktívabb tagszervezetei közé tartozik. Több néptáncszekciója van, dráma- és rajzcsoport működik a keretei között, és több mint 90 aktív tagot számlál.

Elhangzottak a pénzügyi és programbeszámolók, valamint tisztújításra is sor került, melynek során a régi vezetőséget választották ismét az egyesület élére – Lapis János az elnöki, Palizs-Tóth Hajnalka pedig az alelnöki tisztséget tölti be.

– Ezt az ülésünket már márciusban meg kellett volna tartanunk, a járványhelyzet miatt került rá sor csak most. A bizonytalan körülmények egyesületünk egész éves működésére hatással vannak, eddig nem tarthattunk rendezvényeket, a májusfakitáncolás volt az első komolyabb megmozdulásunk. A helyzet miatt az elkövetkező időszakra sincsenek pontos terveink, nem valószínű, hogy sor kerülhet a távolabbi utazásainkra. Az viszont valószínű, hogy megtartjuk falunapunkat, ami a következő rendezvényünk lesz – nyilatkozta lapunknak Lapis János, az egyesület régi-új elnöke.

Elmondta továbbá, székhelyükként is funkcionáló kultúrotthonuk felújítása nem szünetelt, elkészültek a belső tér rendezésével. Ezután a művelődési ház udvarára fordítanák a figyelmet, ahol járdák és kerítés építésére lenne szükség.

A közgyűlésen részt vett parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert is.

Szentlászlói kultúregyesületünk a zágrábi Kisebbségi Tanács, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Ernestinovói járás támogatásából működik.