Közeleg a gazdabál, belépőjegyek még kaphatók

131

A HMDK Gazdaköre szokásához híven január utolsó szombatján (január 28.) gazdabált rendez. Az esemény helyszíne ezúttal is az eszéki Kristályterem, a zenét a vajdasági A.N.T. zenekar szolgáltatja. Korlátozott számban még mindig kaphatók jegyek.

Régiónk, közösségünk egyik legnagyobb zenés, táncos mulatsága a gazdabál, amelyet idén 5. alkalommal rendez meg a HMDK Gazdaköre. Gazdaszervezetünk egész évben számos olyan szakmai programot, előadásokat, tanulmányi kirándulásokat, gasztronómiai rendezvényeket szervez, melyek a mezőgazdasághoz kötődnek.

A mezőgazdaságban dolgozók számára mindig is a tél volt a bálok időszaka, mert ilyenkor, míg a mező, a föld téli álmát alussza, volt/van egy kis idejük pihenésre, mulatozásra. A gazdabálok természetesen nem csak az őstermelőknek szólnak, a vukovári magyar bálhoz hasonlóan közösségünk jelentős társasági eseményévé váltak.

Az idei gazdabálra a már félévtizedes hagyományhoz hűen idén is január utolsó szombatján, január 28-án kerül sor, a jelentkezési határidő január 20.

Bálint Szabó Anasztázia, a rendezvény egyik szervezője olvasóink figyelmét arra hívja föl, hogy korlátozott számban még mindig kaphatók jegyek. Akik báloznának, de eddig nem jelentkeztek, a +385 98 96 45 237-es mobilszámon foglalhatnak helyet.

Az esemény helyszíne ezúttal is az eszéki Kristályterem (Kristalna dvorana, 31 000, Eszék, Knez Trpimir utca 12.). Újdonságnak számít, hogy a belépő (40 euró/fő) ezúttal két vacsorát is tartalmaz a korlátlan italfogyasztás mellett.

A HMDK Gazdakör képviselői ezúttal is a bál megnyitója keretében adják át a Magyarok Kenyere Programban részt vevő termelőinknek az okleveleket, köszönetnyilvánításképpen nagylelkű adományaikért. A megnyitó része lesz továbbá egy kis műsor is, pécsi művészek adnak elő moderntánc-összeállítást, az est folyamán pedig a vajdasági A.N.T. együttes szolgáltatja a zenét. A jó hangulat garantált, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.