Közel száz résztvevő a nagybodolyai főzőversenyen

0
79

Hatodik alkalommal rendeztek babfőző-versenyt a nagybodolyaiak. Több környékbeli magyarlakta faluból is érkeztek vendégek, hogy megmutassák, hogyan kell jó bográcsos babot készíteni.

Megtelt a falu kultúrotthona résztvevőkkel, a nagybodolyai hagyományőrző egyesület rendezvényére helyieken kívül  szerte a Drávaszögből érkeztek vendégek. A zenéért és a jó hangulatért ezúttal is Keresztes József, a rendezvény főszervezője felelt, aki lapunknak nyilatkozva elmondta, tíz bográcsban főtt a bab, és közel száz résztvevője volt az eseménynek.

A nagybodolyai főzőversenyek jellemzője, hogy az ételeket elbíráló zsűri tagjait a helyszínen sorsolják ki a résztvevők közül. Így történt ez idén is. A bírálóbizottság szerint az idei legjobb ételt a vörösmarti ifjúsági egyesület tagjai főzték, az „ezüstérmes” Kátói Jolánka Nagybodolyáról, a harmadik helyezett pedig a szintén helyi Gorjanac Attila lett.

Remek hangulat jellemezte az eseményt, a legkitartóbbak hajnalig mulattak. A rendezvényt Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk támogatta, akinek ezúton is köszönetüket fejezik ki a szervezők.

Keresztestől megtudtuk, legközelebb halpaprikásfőzésben mérhetik össze szakácstudományukat  Nagybodolyán a jelentkezők. Erre az eseményre tavasszal kerül sor, de addig lesz egyéb program is, karácsony táján csomagosztást terveznek a helyi gyerekeknek.